- naručivanje namirnica i prehrambenih proizvoda kod dobavljača
- prijem i preuzimanje robe (kontrola kvalitete i kvantitete, temperature, čistoće, poštivanje datuma po normama „HAACAP-a“ i dr.)
- skladištenje (raspoređivanje robe, inventara)
- priprema i posluživanje jela
- izrada jela te izrada i kontrola kvalitete pripremljenih jela
- primjena kulinarskih metoda i tehnika
- poštivanje kulinarskih normativa
- primjena standarda kvalitete usluge („HAACAP“ i dr.)
- osiguranje nesmetanog tijeka servisa ( prijem, distribucija, snabdijevanje)
- kontrola računa dobavljača (istovjetnost s dostavnicom)
- poštivanje pravila u ishrani i pravila klijenata
- poštivanje higijenskih i sigurnosnih propisa i standarda
- izvedba tematskih dana
- čišćenje, održavanje i kontrola čistoće i održavanje radnih prostora
- pranje i održavanje kuhinjskog inventara (posuđe i dr.)
- sudjelovanje u organizaciji i izvedbi catering usluga
- svi drugi poslovi po nalogu nadređenog