- organizira, rukovodi i nadzire rad svih zaposlenika restorana i barova
- odgovoran je za ponudu hrane i pića na svim prodajnim mjestima
- kontrolira kvalitetu proizvoda, pružanja usluge i odnos zaposlenika prema gostima i kolegama u radnom okruženju
- implementira nove proizvode u svrhu povećanja kvalitete i prihoda
- kontrolira optimalno korištenje sirovina u cilju racionalizacije troškova
- kontrolira ispravnost naplate računa te poštivanje zakonskih obveza
- kontrolira sanitarne i zdravstvene uvjete rada u restoranu i barovima, uvjete zaštite na radu te implementaciju i primjenu HACCP standarda u svim fazama rada
- kontrolira ispravnost skladištenja unutar rashladnih uređaja te priručnih skladišta pazeći na odgovarajuće temperaturne režime i druge uvjete
- u koordinaciji s koordinatorima posla prati budžetirane i ostvarene prihode restorana i barova
- provodi obuku zaposlenika na radnom mjestu te potiče njihovu kreativnost
- ocjenjuje rad zaposlenika restorana i barova