- vođenje i organiziranje proizvodnje te kontrola rada radnika
- organizacija i usklađivanje proizvodnje u suradnji s pripremom proizvodnje poštujući tehnološki postupak
- planiranje proizvodnje na osnovu radnih naloga, praćenje plana i dinamike proizvodnje
- organizacija tehnoloških procesa prema pisanim radnim postupcima za izradu pojedinih proizvoda unutar proizvodnje i njezinih organizacijskih cjelina
- praćenje dinamike proizvodnje po pojedinom radnom nalogu i izvještavanje rukovodstva
- uspostavljanje mjera u cilju sprečavanja nastajanja neusklađenosti prethodno i u toku proizvodnog ciklusa
- identificiranje problema vezanih za proces proizvodnje
- kontrola rada radnika, vođenje evidencije o radnom vremenu radnika u proizvodnji
- nadzor nad izradom receptura za proizvodnju i planiranje odvijanja proizvodnje
- provođenje analiza važnih za sigurnost sirovina, polu-gotovih proizvoda, proizvodne opreme i ambalažnog materijala i dokumentacija rezultata
- nadzor nad kvalitetom i pouzdanošću rezultata i izravno provođenje analiza
- nadgledanje količine u proizvodnji i gubitaka, nadgledanje pridržavanja HACCP-koncepta i "dobre higijenske prakse"
- razvoj novih proizvoda