Povratak

Stariji inženjer strojarstva / HVAC projektant (m/ž)

Vertiv Croatia d.o.o.
Prijava do: 22. 06. 2024.
Lokacija rada: Zagreb

Opis posla

Radi širenja poslovanja tražimo Inženjera strojarstva / HVAC projektanta (m/ž) da se pridruži našem HVAC Design timu u projektiranju sustava hlađenja i ventilacije za modularne podatkovne centre. Inženjer projektant HVAC sustava u projektiranju modularnih podatkovnih centara izrađuje idejne, glavne i izvedbene projekte kompletnog HVAC sustava podatkovnih centara. Sudjeluje u projektiranju, odabiru i naručivanju kompletne primarne i sekundarne HVAC opreme, jedinica za hlađenje, ventilacije, strojarskog instalacijskog pribora, itd. za potrebe modularnih data centara i kritične infrastrukture. Izrađuje strojarsku HVAC dokumentaciju kao što su proračuni toplinskih opterećenja, ventilacije, proračuni buke, CFD analize, blok i PI&D sheme sustava, tlocrte, presjeke, te 3D modeliranje kompletnog HVAC sustava podatkovnih centara u Revitu. Projektiranje HVAC sustava podatkovnih centara uključuje sljedeće aktivnosti: - izrada glavnog i izvedbenog projekta - specifikacija te naručivanje sve glavne HVAC opreme na projektu - izrada strojarske projektne dokumentacije na temelju ulaznih podataka (kupčeve informacije, zahtjevi, standardi): proračun toplinskih opterećenja, proračun ventilacije, proračuni buke, CFD analiza, tlocrti, crteži detalja, opisi rada sustava, rasporedi opreme, upute za korisnike, specifikacija materijala, prezentacije i marketinški materijali itd. - tijekom dizajniranja potrebno je slijediti i uzeti u obzir međunarodne, nacionalne standarde i standarde tvrtke i dobre inženjerske prakse - sudjelovanje na početnom sastanku, redovitim sastancima projektnog tima i koordinacijskim sastancima na licu mjesta - izvještavanje o statusu projekta glavnom inženjeru projekta i voditelju projekta - proaktivna suradnja sa svim članovima tima tijekom izvođenja projekta - pokretanje RFI-a („Zahtjeva za informacijom“) u slučajevima kada je potrebno dodatno pojašnjenje - provjera i odobrenje dokumentacije koju su izradili podizvođači - podrška dobavljačima s dodatnim informacijama tijekom faze nabave ponude (podnošenje ponude) - davanje tehničkog odobrenja za zaprimljene ponude dobavljača - pružanje tehničke podrške podizvođačima i instalaterima tijekom proizvodnje/montaže - suradnja s timom za proizvodnju i puštanje u rad - sudjelovanje na internom testiranju i FAT-u
Vrsta poslaStalni radni odnos

Potrebno obrazovanje, znanja i vještine

- obrazovanje: diplomirani inženjer strojarstva (procesno energetski smjer, termotehnika) - 3+ godina iskustva - aktivno znanje engleskog jezika (B2 minimum) - poželjno znanje specijaliziranih programskih paketa: Revit, AutoCAD, MagiCAD, liNear, Tileflow, Autodesk CFD, MS Office - ostale vještine: samostalnost, usmjerenost na detalje, sposobnost rješavanja problema, organiziranost, kreativnost, timski rad - dostupnost za povremena putovanja na FAT (Factory Acceptance Test) kod dobavljača opreme - idealan kandidat je organiziran, marljiv, pedantan, proaktivan i spreman na kontinuirano stručno usavršavanje - sposobnost rada u timu sa ostalim strukama (arhitektura, strojarstvo, građevina, elektrotehnika) Tražimo odgovornu, pedantnu, organiziranu i stručnu osobu koja poznaje relevantne europske i međunarodne standarde iz područja strojarstva, za rad na projektima unutar regije Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).
Stručna spremaVisoka stručna sprema, Magistar struke
Digitalne vještineAutoCAD, MS Office, Revit
JezikEngleski (B2)
Minimalno radno iskustvo3
Vertiv Croatia d.o.o.
Vertiv Croatia d.o.o.
https://www.vertiv.com/Oreškovićeva ulica 6n/2, 10000 ZagrebVertiv je globalni lider u projektiranju, izgradnji i servisiranju kritične infrastrukture koja omogućuje vitalne aplikacije za podatkovne centre. Vertiv Croatia d.o.o. projektira i proizvodi modularne podatkovne centre i specijalizirane klima komore za njihovo hlađenje, a sve za projekte unutar regije Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA). Sa sjedištem u Columbusu (Ohio, SAD) Vertiv globalno zapošljava oko 28,000 ljudi i posluje u više od 130 zemalja. U Vertivu izrađujemo proizvode koji omogućuju rad kritičnih tehnologija 24/7. Ponosni smo što smo prvi zaštitili glavna računala preciznim sustavima hlađenja. Prvi smo uveli integrirani sustav kućišta u distribucijske mreže. Pomažemo nekima od najvećih imena u industriji da brže i po nižoj cijeni dovedu nove kapacitete na mrežu, kada su pretraživanje i društveni mediji povećali potražnju za pohranom podataka. Naš portfelj obuhvaća proizvode, softver i rješenja za upravljanje energijom, toplinom i infrastrukturom, a nadopunjuje ga mreža od gotovo 250 servisnih centara diljem svijeta.
Potreban broj zaposlenika1
Oglas objavljen23. 05. 2024.
Prosječna plaća u kategoriji Strojarstvo i brodogradnja iznosi 1003.91 EUR
Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!Usporedi plaću