- izrada plana tjednih i dnevnih radnih zadataka vezanih uz obradu i pripremu vina za punjenje (analiza i kušanje uzoraka, izdavanje radnih naloga)
- organoleptička kontrola stanja vina u podrumu
- primarna prerada grožđa - proizvodnja vina
- dorada i njega proizvedenih vina
- praćenje i analiza proizvedenih vina
- probe i kontrole stabilnosti vina
- nadgledavanje radova kao i sam rad u vinogradu, berbe i proizvodnje vina
- administriranje u operativnom sustavu
- vođenje evidencije proizvodnje vina sukladno propisanoj zakonskoj regulativi
- vođenje radne evidencije
- upravljanje radnicima
- praćenje zakonske regulative i komunikacija sa institucijama
- kontrola rada podrumara
- kontrola čistoće prostorija (tankova, cisterna) - prostora u kojem vino kao prehrambeni proizvod boravi duže ili kraće vrijeme
- kontrola zaliha enoloških materijala koji se koriste u proizvodnji vina
- očitanja stanja vina (količine vina) nakon provedenih radnih zadataka
- probe i kontrole stabilnosti vina
- priprema ponudbenih uzoraka i slanje uzoraka nadležnim organima
- provođenje postojećih standarda kvalitete te razvoj i unapređivanje istih