- priprema i služi pića gostima
- u skladu s propisanim postupkom priprema pića za lokale s jelom i pićima, te na servisnom baru
- održava i čisti uređaje za pivo u kriglama
- obavlja poslove sanitacije i čišćenja: podove, stube, rubove podova, zidove, izloge, police, radni šank, okolno područje i hladnjak
- priprema osnovne mješavine za pića
- priprema standardne ukrase za pića kao što su limete, kriške naranče, ananasa, limunova kora, višnje, masline, celer, metvica, krastavci...
- kod zatvaranja bara pazi da ima dovoljno zaliha da bar bude spreman za rad sljedećeg dana
- oprema bar dovoljnim brojem čaša, voća, sokova, vrhnja, ubrusa, žlica za miješanje, ukrasa, miksera, likera i drugih posebnih artikala
- pere stakleno posuđe i kristal, brine za besprijekornu čistoću radnog područja i vrhunsko higijensko stanje u skladu sa standardima objekta
- odlaže prazne boce i otpad na ispravan način prije nego što završi smjenu
- vrši inventuru kod predaje smjene i obračun poslovanja bara
- obavlja i druge poslove prema nalogu voditelja sale i direktora hotela