Povratak
Ovaj oglas nije aktivan. Prijava na njega nije moguća.

Suradnik u integraciji osoba pod međunarodnom zaštitom (m/ž)

Isusovačka služba za izbjeglice - JRS
Prijava do: 12. 02. 2019.
Lokacija rada: Zagreb

Opis posla

Neprofitna udruga Isusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS) zapošljava suradnika u integraciji osoba pod međunarodnom zaštitom (m/ž) na ugovor o radu na 1 godinu (vezano uz projekt zagovaranja i promicanja prava i kvalitetne integracije izbjeglica u hrvatsko društvo) s probnim rokom od 3 mjeseca. Suradnik u integraciji osoba pod međunarodnom zaštitom (m/ž) JRS-a, prema planu provođenja projekta, zadužen je za direktan rad s korisnicima te za razvoj i provedbu komunikacijske i zagovaračke strategije prema lokalnoj zajednici i nadležnim institucijama. Njezina/njegova uloga je umrežavanje, suradnja, komunikacija i provedba aktivnosti vezanih uz što brže i kvalitetnije uključivanje izbjeglica u društvo. Ciljani dionici pritom su, uz same korisnike, lokalne institucije, udruge i pojedinci koje se nastoji aktivno i suradnički uključiti u proces integracije izbjeglica te podizanja svijesti u društvu oko ključnih tema vezanih uz migracije. Poželjno je zvanje magistra/e socijalnog rada ili socijalne politike ili drugog sličnog zvanja. Posao je na puno radno vrijeme, u trajanju od godine dana, vezano uz spomenuti projekt. Početak rada se očekuje u kraćem roku po završetku selekcijskog postupka. Opis posla: Glavna zadaća socijalnog/e radnika/ce je izrada i provođenje individualnih planova integracije, što uključuje procjenu potreba, kućne posjete, te povremenu pratnju osoba u razne institucije i ustanove (socijalne skrbi, zdravstva, školstva i sl.). Rad na integraciji izbjeglica uključuje i individualna i grupna savjetovanja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita, kao i osmišljavanje i provođenje interkulturalnih radionica za izbjeglice i lokalno stanovništvo.

Potrebno obrazovanje, znanja i vještine

Kandidati moraju: - razumjeti ulogu vjerski utemeljene udruge u humanitarnom radu jamčeći da će djelovati u skladu s misijom i vrijednostima, uz visoku razinu profesionalnosti i etičnosti - biti motivirani i spremni raditi s osobama i za osobe različitih kultura, nacionalnosti i vjeroispovijesti - imati završen studij u području socijalnog rada ili socijalne politike ili drugog sličnog zvanja, ili imati iskustvo rada u području socijalnog rada - posjedovati visoko razvijene komunikacijske vještine i sposobnost rada u multikulturalnom timu - imati visoko razvijen stupanj pismenosti te sposobnost učinkovite, jasne i poticajne pismene i usmene komunikacije prema različitim dionicima - biti spremni na povremena putovanja i terenski rad - biti sposobni govoriti i pisati na engleskom jeziku - posjedovati vozačku dozvolu B kategorije Potrebne vještine: - kulturalna osjetljivost - dobro razvijene sposobnosti slušanja i stvaranja prijateljskog okruženja - rad sa prevoditeljima i kulturalnim medijatorima - osmišljavanje novih rješenja ovisno o procijenjenim potrebama kod pojedinaca i grupa (obitelji i lokalne zajednice) - dobro razvijene vještine savjetovanja Dosadašnje iskustvo rada s tražiteljima azila, izbjeglicama i/ili migrantima smatrat će se prednošću. Pozivaju se zainteresirani kandidati da svoj životopis u Europass formatu (ne duži od 3 stranice) i motivacijsko pismo (ne duže od 2 stranice) pošalju preko sustava portala MojPosao do 12. veljače 2019. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će pozvani na razgovor i testiranje znanja i sposobnosti potrebnih za obavljanje posla za koji podnose prijavu. Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.

Poslodavac ti nudi

- društveni angažman za osobe u potrebi: izbjeglice, tražitelje azila i migrante - iskustvo rada unutar humanitarne organizacije i organizacije civilnog društva međunarodnog karaktera - profesionalni razvoj unutar dinamičnog, kreativnog i stručnog tima s velikim iskustvom rada u području migracija - multidisciplinarni i kreativni pristup - rad u dinamičnom i izazovnom okruženju - ugovor o radu na 1 godinu, s mogućnošću produljenja ugovora ovisno o produljenju projekta - početak rada po završetku selekcijskog postupka
Isusovačka služba za izbjeglice - JRS
http://www.jrs.hrMaksimirska cesta 286, 10000 ZagrebIsusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS) vjerski je utemeljena neprofitna udruga s misijom pratiti, služiti i zagovarati prava izbjeglica i drugih prisilno raseljenih osoba. Dio je međunarodne mreže organizacija koje djeluju u više od 50 zemalja svijeta zagovarajući dostojanstveno i pravedno postupanje prema izbjeglicama, uz poštivanje temeljnih ljudskih prava, skrbeći za potrebe i prava tražitelja azila i osoba pod međunarodnom zaštitom. U Hrvatskoj, JRS provodi više projekata kojima izravno pruža pomoć tražiteljima azila i osobama pod međunarodnom zaštitom te različite aktivnosti promicanja prava i društvene uključenosti izbjeglica.
Potreban broj zaposlenika1
Oglas objavljen29. 01. 2019.
Prosječna plaća u kategoriji Zdravstvo, socijalni rad iznosi 1227.34 EUR
Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!Usporedi plaću