- planiranje, vođenje i nadgledanje tehnološkog i proizvodnog procesa
- unapređenje tehnološkog procesa
- kontrola kvalitete sirovina, ambalaže i gotovog proizvoda
- razvoj novih proizvoda
- upravljanje internim kontrolno-razvojnim laboratorijem, dokumentiranje i obrada podataka
- upravljanje HACCP timom
- vođenje prateće dokumentacije implementiranih i certificiranih sustava ISO 9001, HACCP, FSSC 22000, IFS, HALAL, KOSHER, priprema internih i eksternih revizija i audita, te sudjelovanje u istima
- praćenje zakonske regulative te briga o usklađenosti poslovanja s istima, suradnja i komunikacija sa zakonodavnim tijelima te ovlaštenim vanjskim laboratorijima
- izrada i verifikacija deklaracija uz usku suradnju sa odjelom nabave i dizajna
- zaštita okoliša, upravljanje otpadom
- briga o pravovremenom izvršenju svih potrebnih zakonom propisanih obveza vezanih za djelatnike u proizvodnji i prometu hrane (zdravstveni pregledi, higijenski minimumi, edukacije)
- uska suradnja sa stručnjakom zaštite na radu
- edukacija djelatnika