- redovito obavlja inspekciju sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda voća i povrća kako bi se osiguralo pridržavanje standarda kvalitete i sigurnosti hrane
- provjerava usklađenost proizvoda s internim pravilnicima, standardima (HACCP, Global GAP) i zakonodavnim okvirima
- vodi evidenciju svih podataka o kvaliteti proizvoda, uključujući eventualne nesukladnosti, te redovito podnosi izvještaje tehnologu kvalitete i voditelju tehnologa
- usko surađuje s tehnologom kvalitete, operativnim osobljem u skladištu i proizvodnji, kao i voditeljima odnosa s kooperantima, kako bi se osigurala dosljedna kontrola kvalitete
- prati i evidentira sve nesukladnosti vezane uz kvalitetu proizvoda te predlaže korektivne mjere kako bi se otklonile nepravilnosti
- kontrolira higijenske uvjete u proizvodnim i skladišnim prostorima te osigurava da radnici poštuju sanitarne i higijenske standarde
- određuje i daje upute kako ispravno čuvati i skladištiti pojedinu robu, odnosno voće i povrće
- kontrolira proces skladištenja i čuvanja robe u komorama
- kontrolira kvalitetu robe na izlazu iz skladišta
- prema potrebi, uzima uzorke voća i povrća za laboratorijske analize te prati rezultate kako bi se osigurala zdravstvena ispravnost proizvoda
- unosi podatke u informatički sustav (jupiter) te vodi evidenciju vezanu uz kvalitetu proizvoda i eventualne korektivne mjere