- pružanje kvalitetne gastronomske usluge s ciljem ostvarenja financijskih rezultata i visokog zadovoljstva gostiju
- odgovoran je za rad svog odjela, i to posebno za organiziranje smjena u svom odjelu
- uredno vođenje evidencije radnih sati za zaposlene u svom odjelu
- racionalno naručivanje i korištenje robe za svoj odjel
- odgovoran za manjkove unutar svog odjela, za educiranje ljudi i prenošenje znanja u svom odjelu, kao i za upućivanje kolega sa sredstvima za rad i eventualne opasnosti na radnom mjestu
- osiguravanje kvalitete svih pripremljenih jela te prezentacije istih prema normativu, standardnim operativnim procedurama i korporativnim standardima.
- kuhanje prema standardima hotela i pravilima struke
- pripremanje i postavljanje namirnica u skladu sa standardima hotela i pravilima struke omogućavajući optimalno funkcioniranje kuhinje
- stručno obrađivanje i priprema namirnica
- samostalno kuhanje jela prema recepturi i normativima hotela