Opis poslova i odgovornosti:
- rukovodi (planira, organizira, vodi, kontrolira) radom odjela kuhinje
- kvantitativno i kvalitativno preuzima i zadužuje se za naručene namirnice, proizvode i ambalažu u odsutnosti šefa kuhinje,
- priprema, prigotovljava, garnira i izdaje jela
- obavlja pomoćne poslove i pripremne poslove u svezi obavljanja osnovnih poslova,
- u periodu izvan sezone obavlja poslove u organizacionim jedinicama s cjelogodišnjim poslovanjem sukladno sposobnostima, znanjima i vještinama,
- obavlja i druge poslove po nalogu neposredno nadređenog u skladu sa svojim znanjima, vještinama i sposobnostima
Obveze/odgovornosti:
- ažurno i uredno obavlja poslove sukladno pozitivnim propisima, uzancama, pravilima struke, standardima, te uputama nadređenog
- odgovoran je za pravilno provođenje tehnološkog procesa, kvalitativno, kvantitativno i pravovremeno pripremanje i prigotovljavanje jela, pravilno rukovanje sredstvima rada i pridržavanje normativa; odgovara za zaprimljenu robu i ambalažu te za zaduženje iste,
- obvezan je pridržavati se higijensko-sanitarnih propisa na mjestu rada, te vršiti kontrolu pridržavanja propisa od strane zaposlenika