- odgovornost za rad kuhinje, organizacija i rukovođenje radom kuhinje, izrada rasporeda poslova i dužnosti
- odgovornost za racionalno trošenje namirnica i održavanje troškova hrane i rada unutar budžetom predviđenih granica
- izrada plana potreba i raspored rada radnika potrebnih za neometano odvijanje rada
- zaprimanje, kontrola ispravnosti i briga o pravilnom skladištenju i čuvanju namirnica
- odgovornost za skladištenje i postupanje s hranom sukladno opisanim standardima
- kontrola kvalitete i kvantitete primljene robe i mjesečne inventure kuhinje
- naručivanje namirnica sukladno spisku o broju gostiju i menija
- planiranje obroka i sastavljanje jelovnika
- odgovornost za pripremu jela, kvalitetu i okus
- nadgledanje svih faza kuhanja, uključujući metode, porcioniranje, serviranje i ukrašavanje
- kontrola pravilnog utroška namirnica u skladu s normativima
- pripremanje dnevnih i specijalnih jela
- osiguravanje atraktivne prezentacije hrane
- suradnja sa direktorom hrane i pića u organizaciji banketa, zabava i drugih specijalnih događanja, organiziranje rada za pripremu hladnih buffeta
- nadzor, ocjenjivanje, obuka i edukacija radnika u kuhinji
- odgovornost za red i rješavanje sporova kuhinjskog osoblja
- ispunjavanje obrazaca za ocjenjivanje zaposlenika kuhinje
- mentorstvo i vođenje treninga u razvojnim programima radnika (pripravnici, stručna praksa)
- vođenje evidencija o utrošenom materijalu i ostvarenom prometu kuhinje
- vođenje evidencije o primitku i povratku ambalaže
- izrada dnevnih, tjednih, mjesečnih izvještaja prema uputama direktora PC-a
- odgovornost za osnovna sredstva i kuhinjski inventar, briga o njihovoj ispravnosti, održavanju i dopunjavanju
- aktivno sudjeluje u programu Manager-on-Duty (dežurni zamjenik direktora) prema uputama direktora PC-a
- odgovornost za primjenu mjera sigurnosti prema pravilniku o zaštiti na radu i sudjelovanje u programu zaštite na radu
- odgovornost za primjenu HACCP plana, zdravstvenih i sanitarnih standarda te njihovu primjenu u kuhinji
- odgovornost, (disciplinski i materijalno) za artikle kojima je istekao rok trajanja ili nisu zdravstveno ispravni
- implementiranje i praćenje svih standardna, pravila i postupaka vezanih za hranu i piće
- ostali poslovi prema nalogu neposrednog rukovodioca, a u skladu sa svojim stručnim i drugim sposobnostima