- odgovoran je za zadovoljstvo svih gostiju i kontrolu kvalitete u svom području djelovanja
- odnosi se prema gostima i kolegama, te radi u skladu sa zadanim SOP-jem
- odgovoran je za vođenje tima i izvršavanje svih zadataka u svojoj smjeni
- odgovoran je za kvalitetu hrane kao i za racionalno trošenje namirnica i drugog materijala
- kontinuirano prati sve trendove vezane uz hranu, te predlaže inovacije
- prema uputama šefa kuhinje savjetuje i educira djelatnike kuhinje kada je to moguće, te ih objektivno ocjenjuje kod obavljanja radnih zadataka
- odgovoran je za provedbu općih i posebnih higijenskih uvjeta (osobna higijena, higijena okoline, higijenski uvjeti skladištenja namirnica, proizvodnje i usluživanja hrane)
- priprema jela u skladu s definiranim standardima i propisanim normativima
- provjerava i korigira urednost prostora kuhinje, komora, skladišta i garderoba
- prihvaća primjedbe i reklamacije gostiju u vezi hrane, pića i rada osoblja, poduzima mjere za otklanjanje negativnosti te nastoji udovoljiti željama gostiju
- odgovoran je za trošenje svih energenata u svom području djelovanja
- dužan je pridržavati se procesa HACCAP-a
- obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog