Ciljevi funkcije
Ustrojava i kontrolira rad laboratorija i kontrole kvalitete s ciljem osiguranja sukladnosti proizvodnih procesa, proizvoda, usluga, dopremljenih sirovina i ambalaže koje ulaze u proizvodni proces sa zakonskim normama i implementiranim standardima sigurnosti i kvalitete.
Ključne odgovornosti i radni zadaci :
- organizacija i monitoring tima za kontrolu kvalitete
- rad na razvoju i implementaciji politike kontrole kvalitete koja odražava standarde industrije i ciljeve tvrtke
- razvijanje i implementacija planova kontrole kvalitete za sirovine, ambalažu, proizvode i usluge
- praćenje svih faza procesa proizvodnje te osiguravanje primjene standarda sigurnosti i kvalitete kako bi se osigurala usklađenost sa zakonskom regulativom i implementiranim standardima
- brza identifikacija potencijalnih problema u ranim fazama, donošenje i implementacija preventivnih i korektivnim mjera. monitoring implementiranih mjera.
- prikupljanje, analiza i interpretacija podataka o kvaliteti proizvoda i usluga te izvještavanje o istima. izrada prijedloga za poboljšanje na temelju analize rezultata
- aktivna suradnja s odjelima za istraživanje i razvoj, proizvodnju, nabavu i drugim relevantnim odjelima radi postizanja zajedničkih ciljeva
Direktna odgovornost: Voditelju upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane.