- organizacija rada i rukovođenje osobljem restorana
- izrada dnevnih i tjednih rasporeda radnika prema zahtjevima posla
- kontroliranje pravilnosti rada
- odgovornost za ispravnost i asortiman robe u restoranu, točnost cijena na jelovnicima, vinskim i dnevnim kartama
- koordinacija poslova restorana, kuhinje i ostalih odjela u svrhu rješavanja dnevnih tekućih poslova
- osobni rad s gostima na osiguranju njihovog dočeka, prihvata, rasporeda te rješavanje njihovih zahtjeva i otklanjanje reklamacija
- posluživanje gostiju hranom i pićem sukladno propisanim pravilima i standardima
- izdavanje računa, naplata te obračun dnevnog utrška
- planiranje, naručivanje, zapremanje i zaduživanje robe, obavljanje inventure
- pružanje ažurne, ljubazne i pravovremene usluge gostima u restoranu
- održavanje čistoće i urednosti radnog prostora te odgovorno rukovanje svom opremom poštivajući HACCP standarde
- komunikativnost, timski rad i kooperativnost, kreativnost, odgovornost, točnost, pouzdanost
- usmjerenost na kvalitetu rada i zadovoljstva gosta