- zamjenik voditelja kuhinje odgovoran je za vođenje kuhinje, planiranje i organizaciju rada, kontrolu troškova i osiguranje najviših standarda kvalitete hrane i higijene
- priprema, kuhanje i izdavanje jela, održavati konzistentnost u okusu, prezentaciji i porcijama osiguravajući da sva jela budu pravovremeno poslužena
- nadgleda svakodnevni rad kuhinje, održava radni tok i osigurava učinkovitu i pravovremenu pripremu hrane
- sudjeluje u stvaranju i razvoju novih jela te odgovoran za formiranje jelovnika
- upravljanje, nadzor i obuka kuhinjskog osoblja uz osiguravanje poštivanja pravila, sigurnosnih propisa i standarda kvalitete
- praćenje, organizacija i kontrola zaliha; naručivanje namirnica i potrepština kako bi se održala razina zaliha i kontrolirali troškovi hrane
- osigurava dosljednu primjenu receptura i standarda prezentacije jela
- redovito provodi interne kontrole i obuke osoblja
- uvođenje u posao, mentorstvo i razvoj zaposlenika
- osigurava čistoću kuhinje te usklađenost opreme i procedura sa sigurnosnim i prehrambenim standardima