- rukovodi radom restorana
- implementira i prati standarde, pravila i procedure vezane za hranu i piće
- educira, organizira i kontrolira rad svih zaposlenih unutar odjela te uspješno provodi radne procese na svim prodajnim mjestima unutar odjela (restoran i barovi)
- odgovoran za cjelokupni sustav naplate unutar odjela te vodi brigu o stanju zaliha i pravovremenom naručivanju optimalnih količina pića i ostalog materijala
- unaprjeđuje kvalitetu usluge i proizvoda poštivajući visoke standarde poslovanja
- inicira kreativne ideje koje će gostima pružiti iskustvo visoke gastronomije
- provodi sve aktivnosti usmjerene prema maksimalizaciji profita i optimalizaciji troškova
- održava standarde kvalitete hrane i pića te kvalitete usluga gostima
- izrađuje dnevne, tjedne, mjesečne izvještaje
- izrađuje kratkoročne i dugoročne operativne planove i sudjeluje u pripremi godišnjeg poslovnog plana
- organiziranje i kontroliranje pansionskih obroka, svečanih večera, domjenaka, vjenčanja
- za pridržavanje normativa hrane i pića i kontrolu pridržavanja istih od strane suradnika
- zadužuje se i odgovara za svrsishodno i racionalno korištenje osnovnih sredstava i sitnog inventara i njihovo oštećenje i otuđenje
- obvezan je pridržavati se higijensko-sanitarnih propisa, pravila zaštite na radu i zaštite od požara
- dužan je stvarati radni moral te održavati radno- tehnološku i organizacijsku disciplinu
- obavlja sve ostale poslove prema nalogu voditelja, a u skladu sa svojim stručnim i drugim sposobnostima