- sukladno uputi nadređenih upoznaje se s dnevnim zadacima i priprema radno mjesto
- samostalno sudjeluje u svim fazama pripreme i prigotavljanja jela: skladištenje namirnica u kuhinjska skladišta i frižidere, odmrzavanje, čišćenje, kuhanje, primjene dogovorenih normativa sukladno jelovniku
- dovršava, servira i izdaje jela na integralni stol, prati njihovu količinu i prezentaciju, vrši dopunu te povrat
- vrši završne radove u kuhinji, čisti upotrijebljeni alat, kontrolira i isključuje aparate, pravilno skladišti neupotrijebljene namirnice.
- poznaje i primjenjuje sanitarne i zdravstvene uvjete za rad, poštuje pravilnik o radnoj odjeći, primjenjuje HACCP standarde te pravilno rukuje s opremom za rad
- primjenjuje mjere opreza na radu, ne ugrožava sebe, goste i suradnike na poslu
- obavlja i ostale poslove koje proizlaze iz potreba rada hotela i prema nalogu šefa kuhinje