- poslužuje goste na uljudan i pristojan način, osiguravajući njihovo potpuno zadovoljstvo slijedeći utvrđeni “Slijed usluge” - (SOP)
- na vrijeme postavlja, čisti i ponovno postavlja stolove, prema primjenjivim standardima, provjeravajući njihovu čistoću i opće stanje, te da se uvjeri da su stolnjaci i podmetači čisti i dobro izglačani
- čisti i polira pribor za jelo i pribor za rad
- vodi računa o restoranskoj imovini i opremi
- postavlja stolove i vodi računa da je sve dostupno gostima
- aktivno prodaje hranu i piće koji nisu uključeni u pansionskom paketu
- zaprima narudžbe i poslužuje goste
- obračunava usluge te za svaku ispostavlja račun i vrši naplatu
- izrađuje obračun na kraju smjene
- slijedi sve utvrđene procedure zatvaranja i prikladno skladišti sav pribor i namirnice
- priprema, održava i čisti opremu restorana, stolove za goste i stolove s hranom i napitcima
- sve poteškoće i neispravnosti koje je primijetio tijekom rada, kao i kvarove na radnoj opremi, te nedostatak opreme prijavljuje glavnom konobaru-voditelju smjene
- pridržava se postavljenih higijenskih standarda i standarda profesionalnog izgleda i osobne higijene