- priprema, prigotovljava, garnira i izdaje jela
- obavlja pomoćne poslove i pripremne poslove u svezi obavljanja osnovnih poslova preuzima i kontrolira kvantitativnu i kvalitativnu ispravnost namirnica i jela u odsutnosti šefa kuhinje i vode smjene
- održava čistoću kuhinje, te svih ostalih prostorija vezanih uz kuhinju
- obučava, trenira i kontrolira učenike na praksi
- pere sude, posude, kuhinjske uređaje, inventar i dr.
- vrši podjelu hrane za buffet stolom i prema potrebi poslužuje goste
- pravovremeno obavještava šefa kuhinje o popravcima u odjelu
- radi na pripremi objekata i okućnica kod otvaranja i zatvaranja istih
- u razdoblju izvan sezone obavlja poslove u drugim organizacijskim jedinicama, prema potrebi, sposobnostima, znanjima i vještinama sukladno
- obavlja i druge poslove po nalogu i uputama šefa kuhinje i direktora profitnog centra kojemu je i odgovoran za svoj rad